Home / Over De Kleine Korf / 

Van 'Grote Korf' naar Kleine Korf

De weg van 'De Grote Korf' naar De Kleine Korf was een onverwachte. Toen ik in het voorjaar van 2007 mijn kookstudio, wijnproeverij en culinaire kadowinkel vestigde in het gelijknamige pand "De Rozijnenkorf" had ik niet kunnen voorspellen welke kei er in 2020 op de route viel vanwege Corona.

Ruim 350 jaar geleden, in 1653, werd het monumentale gebouw gerealiseerd door de toenmalige stadsapotheker. In 14 jaar heb ik het bedrijf dat ik daarin had gevestigd, uitgebouwd tot een volwaardige kookstudio, culinaire kado- en wijnwinkel, wijnproeverij en importbedrijf. Als eerste kookstudio in de regio Deventer en omstreken werd De Rozijnenkorf in 2013 geclassificeerd met 5 sterren door de Nationale Kookstudio Classificatie (NKC). Deze classificatie hielp mijn klanten bij het kiezen van een kookstudio voor een bedrijfsuitje bijvoorbeeld. Doordat destijds alle bij de NKC geregistreerde kookstudio’s geclassificeerd waren, was de klant verzekerd van een basispakket aan kwaliteitsaspecten. Daarnaast bood de kookstudiohouder extra kwaliteit door te voldoen aan aanvullende eisen op het terrein van kwaliteit, comfort, uitstraling, speciale voorzieningen en professionele dienstverlening.

Omdat de activiteiten in de kookstudio en de wijnproeverij waren geclassificeerd als horeca, heb ik dat deel van mijn bedrijf twee keer in 2020 moeten sluiten vanwege de coronacrisis. De winkel en de webshop konden wel blijven draaien. Maar ook dat verliep anders dan voorgaande jaren. Bovendien was de locatie aan de Assenstraat gewoonweg te groot en te duur om aan te houden voor alleen de fysieke winkel en de webshop. Daarom ben ik 1 maart 2021 vertrokken uit mijn pand in de Assenstraat.

Inmiddels is er veel veranderd. De fysieke winkel is online vervolgd. Onder een nieuwe naam: De Kleine Korf. Het assortiment is hetzelfde. Net als de kwaliteit, de service en de adviezen. De Kleine Korf richt zich net als eerst, ook in de toekomst, zowel op de particuliere als de zakelijke markt. Met verkoop van wijnen van eigen import, diverse soorten olijfolie, azijnen, en vele andere delicatessen. Ook voor advies over wijn en spijs, de samenstelling van uw wijnkaart, relatiegeschenken en kerstpakketten blijft u bij De Kleine Korf aan het juiste adres. Plaats uw bestelling online. Bellen, mailen of appen kan ook. Afhalen en bezorgen vindt plaats op afspraak.

En nu staat de volgende transitie voor de deur. Binnenkort post ik meer nieuws over mijn toekomst.