Home / wijncursussen / 

Wijncursussen

Op de site van De Kleine Korf vindt u veel informatie over wijn. U kunt zich inschrijven voor een wijncursus. Ook geef ik hieronder tips en adviezen over wijn in het algemeen en het combineren van wijn-spijs in het bijzonder.

Zoete wijnen

In de cursus Wijnbrevet (SDEN3) wijd ik een volledige les aan zoete wijn. U leert de betekenis van de termen late harvest en moeulleux. En de verschillen met versterkte wijn. Een van de wijnen die u proeft, is Italiaanse Vin Santo. Bijvoorbeeld van het wijnbedrijf Altesino uit het plaatsje Brunello di Montalcino.

De overrijpe Trebbiano en Malvasia druiven worden gedroogd, hangend of liggend, in een goed geventileerde ‘schuur’. Vervolgens wordt de basiswijn gemaakt. Deze rijpt maar liefst 7 jaar. Vin Santo van Altesino geurt naar geroosterde amandelen, honing en gedroogde abrikozen. De smaak is rijk, vol, honingachtig en met veel gedroogd, zoet fruit. Heerlijk als aperitief met foie gras, als dessertwijn met blauwe kaas en taartjes met rijp fruit en noten.

Wijncursussen

De Kleine Korf biedt verschillende wijncursussen die aansluiten op de eisen van de Wijnacademie en de SDEN (Stichting Dranken Educatie Nederland). Het eerste niveau, de cursus Wijnvignet (SDEN1) is bedoeld voor wijnliefhebbers die meer willen weten over het product wijn. Cursisten die aan deze cursus deelnemen, hebben interesse voor wijn, maken en het proeven ervan. Maar zij willen niet teveel theorie doornemen. De cursus Wijnvignet past bij deze wens: laagdrempelig, gezellig en leerzaam. Maar wilt u wel "aan de studie", volg dan of de cursus Wijnoorkonde (SDEN2) van 5 lessen of de cursus Wijnvignet (SDEN3) van 8 lessen.

  • Wijnvignet SDEN 1
  • Wijnoorkonde SDEN 2
  • Wijnbrevet SDEN 3
  • Bekijk onze wijncursussen