Home / Wijncursussen / Wijncursussen / 

Wijnvignet SDEN 1

Tijd: 19.30 tot 21.30 uur
Kosten: Є 199,- p.p. (incl. BTW, wijnen, proefformulieren, cursusboekje, overig lesmateriaal)
Datum: 25 en 26 november 2021

De wijnvignetcursussen bestaan altijd uit 2 direct opeenvolgende avonden, namelijk een donderdag en een vrijdagavond. U klikt op het inschrijfformulier alleen de eerste datum aan.

Deze cursus bestaat uit 2, praktijkgerichte cursusavonden gericht op het ervaren en genieten van wijn. U vindt wijn een mooi product maar weet er niet zoveel van? U wilt er meer van weten zonder al te veel poespas? Dan is deze cursus iets voor u. Beperkte theorie, veel proeven en ervaren. U leert systematisch wijnproeven, over wijnproductie, meest bekende druivenrassen, wijn-spijs etc. Leerzaam en onderhoudend. U legt tevens de basis voor een eventuele vervolgcursus. U krijgt les van een aanbevolen wijndocent van de Wijnacademie en registervinoloog. Wij werken met het boekje "Ik weet wat van wijn" van de FHKN. U kunt ter afsluiting op de 2e avond meedoen aan het examen Wijnvignet. (maximaal 6 deelnemers)

Meteen inschrijven >

 


 

Wijnoorkonde SDEN 2

Tijd: 19.30 tot 22.00 uur
Kosten: Є 498,- p.p. (incl. 21% BTW, wijnen, proefformulieren, lesboek en overig lesmateriaal)

Deze cursus bestaat uit een serie van 5 lessen die om de 2 weken plaatsvinden op de donderdagavond. Op het inschrijfformulier staat alleen de eerste lesdatum van het komend seizoen aangegeven. De eerstvolgende cursus start op donderdag 7 oktober 2021. De overige cursusdata zijn: 14, 21 en 28 oktober en 4 november 2021.

Deze cursus is ideaal voor de iets fanatiekere wijnliefhebber die graag meer wil weten over de boeiende wereld van wijn. U leert wijnen systematisch proeven en beoordelen, zodat u nog beter van wijn kunt genieten. In 5 avonden krijgt u een helder beeld van: het proeven, hoe wijn wordt gemaakt, de belangrijkste druivenrassen, wijngebieden in en buiten Europa, wijnstijlen, combinaties tussen wijn en spijs etc. U krijgt les van een aanbevolen wijndocent van de Wijnacademie en tevens registervinoloog. U werkt met het boek 'Ik weet meer van wijn' van de Stichting Wijnonderwijs Nederland. Na afronding van de cursus kunt u zich desgewenst opgeven bij De Wijnacademie in Maarn voor deelname aan het officieel erkende examen om de Wijnoorkonde te behalen. (maximaal 8 deelnemers)

Meteen inschrijven >

 


 

Wijnbrevet SDEN 3

Tijd: 19.30 - 22.00 uur
Kosten: Є 795,- (incl. 21% BTW, wijnen (6 tot 8 per les), proefformulieren, het cursusboek en excl. examenkosten)

Deze cursus bestaat uit een serie van 8 lessen die wekelijks plaatsvinden op de donderdagavond. Een nieuwe serie starten we op donderdag 13 januari 2022. De overige lesdata zijn: 20 en 27 januari, 3, 10 en 17 februari, 10 en 17 maart 2022.

Wijnbrevet is het vervolg op de cursus Wijnoorkonde. Wij adviseren om eerst uw Wijnoorkonde te behalen. Dat is geen verplichting. U mag ook zonder dit voortraject aan het Wijnbrevet meedoen. Onze cursisten laten ons echter geregeld weten, dat het wel fijn is als je over wat meer voorkennis beschikt. Vandaar de aanbeveling -:). De cursus Wijnbrevet biedt de gevorderde wijnhobbyist en/of -professional een complete cursus met diepgang en achtergronden. In 8 lessen leert u over: vinificatie, wijngebieden, wijnproeven, druivenrassen, kwaliteit, smaak, wetgeving etc. U proeft elke les 6 tot 8 kwaliteitswijnen uit het midden en hogere segment. U krijgt les van een aanbevolen wijndocent van de Wijnacademie en tevens registervinoloog. Wij werken met het boek 'Ik weet veel van wijn' van de Stichting Wijnonderwijs Nederland. Dit boek krijgt u uitgereikt tijdens de eerste les. Mocht u na deze cursus examen willen doen, dan kan dat aan de Wijnacademie in Maarn.

Meteen inschrijven >

 


 

Wijncursus Frankrijk

Tijd: 19.30 tot 22.00 uur
Kosten: Є 498,- p.p. (incl. 21% BTW, wijnen, proefformulieren, lesboek en overig lesmateriaal)

De wijncursus Frankrijk bestaat uit een serie van 5 lessen die plaatsvinden op de donderdagavond. Op het inschrijfformulier staat alleen de eerste lesdatum van het komend seizoen aangegeven. De eerstvolgende cursus start op donderdag 11 november 2021. De overige cursusdata zijn: 18 november, 2, 9 en 16 december 2021.

Deze cursus is ideaal voor de liefhebber van Frankrijk en haar wijnen. U proeft 6 wijnen per keer uit het midden en hogere segment. Alle belangrijke druivensoorten, wijnstijlen en Franse, wijnproducerende regio's, komen aan bod. Elke les bestaat uit een mix van theorie en praktijk. U leert systematische proefnotities maken. U leert wijnstijlen beoordelen, wijnkwaliteit en wijnmaakmethodes, de relatie tussen productiewijze, geur en smaak in uw glas, etc. Ook wordt aandacht besteed aan etikettenleer, wijnwetgeving en classificatie, bodem en klimaat en biologische wijnbouw. We werken met het boek 'De Wijnwereld' van Michel van Tuil. Na afronding van de cursus kunt u zich desgewenst opgeven bij De Wijnacademie voor deelname aan het officieel erkende examen om de Wijnoorkonde te behalen. (maximaal 6 deelnemers)

Meteen inschrijven >

 


 

Wijnspijscursus

Over deze cursus volgt spoedig meer informatie

Meteen inschrijven >