Home / Wijncursussen / Wijncursussen / 

Wijnvignet SDEN 1

Tijd: 19.30 tot 21.30 uur
Kosten: Є 199,- p.p. (incl. BTW, wijnen, proefformulieren, cursusboekje, overig lesmateriaal)
Datum: 17 en 24 februari 2021

De wijnvignetcursus vindt plaats op 2 donderdagavonden. U klikt op het inschrijfformulier alleen de eerste datum aan.

Deze cursus bestaat uit 2, praktijkgerichte cursusavonden gericht op het ervaren en genieten van wijn. U vindt wijn een mooi product maar weet er niet zoveel van? U wilt er meer van weten zonder al te veel poespas? Dan is deze cursus iets voor u. Beperkte theorie, veel proeven en ervaren. U leert systematisch wijnproeven, over wijnproductie, meest bekende druivenrassen, wijn-spijs etc. Leerzaam en onderhoudend. U legt tevens de basis voor een eventuele vervolgcursus. U krijgt les van een aanbevolen wijndocent van de Wijnacademie en registervinoloog. Wij werken met het boekje "Ik weet wat van wijn" van de FHKN. U kunt ter afsluiting op de 2e avond meedoen aan het examen Wijnvignet. (maximaal 6 deelnemers)

Meteen inschrijven >

 


 

Wijnoorkonde SDEN 2

Tijd: 19.30 tot 22.00 uur
Kosten: Є 498,- p.p. (incl. 21% BTW, wijnen, proefformulieren, lesboek en overig lesmateriaal)

Deze cursus bestaat uit een serie van 5 lessen die om de 2 weken plaatsvinden op de donderdagavond. Op het inschrijfformulier staat alleen de eerste lesdatum van het komend seizoen aangegeven. De eerstvolgende cursus start op donderdag 13 januari 2022. De overige cursusdata zijn: 20 en 27 januari, 3 en 10 februari 2021.

Deze cursus is ideaal voor de iets fanatiekere wijnliefhebber die graag meer wil weten over de boeiende wereld van wijn. U leert wijnen systematisch proeven en beoordelen, zodat u nog beter van wijn kunt genieten. In 5 avonden krijgt u een helder beeld van: het proeven, hoe wijn wordt gemaakt, de belangrijkste druivenrassen, wijngebieden in en buiten Europa, wijnstijlen, combinaties tussen wijn en spijs etc. U krijgt les van een aanbevolen wijndocent van de Wijnacademie en tevens registervinoloog. U werkt met het boek 'Ik weet meer van wijn' van de Stichting Wijnonderwijs Nederland. Na afronding van de cursus kunt u zich desgewenst opgeven bij De Wijnacademie in Maarn voor deelname aan het officieel erkende examen om de Wijnoorkonde te behalen. (maximaal 8 deelnemers)

Meteen inschrijven >

 


 

Wijnbrevet SDEN 3

Tijd: 19.30 - 22.00 uur
Kosten: Є 795,- (incl. 21% BTW, wijnen (6 tot 8 per les), proefformulieren, het cursusboek en excl. examenkosten)

Deze cursus bestaat uit een serie van 8 lessen die wekelijks plaatsvinden op de donderdagavond. Een nieuwe serie starten we op donderdag 3 maart 2022. De overige lesdata zijn: 10, 17, 24 en 31 maart, 7, 14 en 21 april 2022.

Wijnbrevet is het vervolg op de cursus Wijnoorkonde. Wij adviseren om eerst uw Wijnoorkonde te behalen. Dat is geen verplichting. U mag ook zonder dit voortraject aan het Wijnbrevet meedoen. Onze cursisten laten ons echter geregeld weten, dat het wel fijn is als je over wat meer voorkennis beschikt. Vandaar de aanbeveling -:). De cursus Wijnbrevet biedt de gevorderde wijnhobbyist en/of -professional een complete cursus met diepgang en achtergronden. In 8 lessen leert u over: vinificatie, wijngebieden, wijnproeven, druivenrassen, kwaliteit, smaak, wetgeving etc. U proeft elke les 6 tot 8 kwaliteitswijnen uit het midden en hogere segment. U krijgt les van een aanbevolen wijndocent van de Wijnacademie en tevens registervinoloog. Wij werken met het boek 'Ik weet veel van wijn' van de Stichting Wijnonderwijs Nederland. Dit boek krijgt u uitgereikt tijdens de eerste les. Mocht u na deze cursus examen willen doen, dan kan dat aan de Wijnacademie in Maarn.

Meteen inschrijven >